Grillning er en favorit måde at tilberede mad på for mange mennesker. Det gode ved at grille er, at der er så mange forskellige grilltyper, du kan bruge, og de har hver især deres egen smag. I denne artikel vil vi nævne 4 forskellige måder at grille på: gasgrill, kulgrill, kontaktgrill og en el-grill. Hvis ikke man har den ene grill, så kan man bruge den anden grill.

Gasgrill

En af de mest almindelige grilltyper er en gasgrill. De er gode til at lave burgere, bøffer og hotdogs, fordi du kan styre præcis, hvor meget varme der er på maden. Du skruer bare op eller ned for temperaturen efter behov, alt efter om det skal stege hurtigt eller langsomt. De er også nemme at rengøre, hvilket gør det, som et populært valg for førstegangsbrugere af grill. Fordelen er, at den er hurtig klar til brug. Ulempen er, at maden ikke får den røget grill-smag, som mange godt kan lide.

Kulgrill

Hvis du har mere erfaring med grillning, kan du måske prøve en kulgrill. De kan være mere rodet, end gasgrillene, fordi kulet skal tændes med tændvæske eller andre metoder, der skaber røg og lugt under tilberedningstiden. Men når først kullene er varme, er de nemme at vedligeholde. Fordelen er, at når først den er varm, så er den ideel til at stege mad, som får den perfekte røget smag, men den er også god til at grille smukfiduser på, når gløderne er højest. Ulempen er, at det tager lidt tid at få gang i den.

Kontaktgrill

En kontaktgrill er en god mulighed for folk, der ønsker at grille uden alt det fedt og rod, der er forbundet med en udendørs grillpande eller et trækulsbål. Det er som at have din egen personlige minigrill, som du kan bruge indenfor oven på komfurer i køkkener, så der er ingen grund til at gå udenfor. De er praktiske, fordi du bare kan tænde for dem, når du vil grille noget, og de fylder ikke så meget i køkkenet

El-grill

En elgrill er perfekt, hvis du vil grille om vinteren, når det er for koldt udenfor. Det eneste, du skal gøre, er at lægge din mad i en af disse ruller, og så tilbereder de den for dig ved hjælp af infrarød varme, der hurtigt tilbereder det, du lægger i den, uden at der er brug for meget lidt fedt eller olie. Det bedste ved elektriske grillretter er, at du kan grille mange forskellige typer mad, lige fra grøntsager til fisk og kød. Ulempen er, at de ikke har den røgede smag eller det udseende, som mange foretrækker.