Der findes mange sjove dyr derude i verden, og mange af dem er de fleste slet ikke bekendte med. Men der er dertil faktisk også mange sjove facts om mere velkendte dyr, som mange af os måske endda har som kæledyr. Her får du 3 sjove facts om dyr, som måske kan gøre dig lidt klogere på dyreriget eller din bedsteven i huset. 

#1 Verdens grimmeste hest 

Man kan med rette sige, at kyklop-hesten er verdens grimmeste hest. Der er dog en ret tragisk historie bag denne hest. På grund af misdannelser fødes denne hest med kun et enkelt og meget stort øje, deraf navnet kyklop, som vi kender fra den græske mytologi. Tragisk er det dog, da kyklop-heste har meget ringe levevilkår, og sjældent lever ret længe. Man har desuden også set lignende misdannelser hos geder. Heldigvis er det meget sjældent, at denne form for misdannelse finder sted.

#2 Katte kan have fregner 

Der findes mange sjove katteracer derude, modsat f.eks. racen somali, som er ganske velkendt i de danske hjem. De gælder dog for langt de fleste racer, at der kan gemme sig et væld af fregner under pelsen. Men der er mange andre ting ved katten, som faktisk minder utroligt meget om os mennesker. Katte har menneskelignende følelser, som betyder, at katte både kan være glade og jaloux. Derudover kan katte også have leverpletter og foretrække enten højre eller venstre pote. Det er ganske pudsigt, at vores lille pelsede ven faktisk minder så meget om os selv. 

#3 Verdens grimmeste dyr 

Nu vi har rundet verdens grimmeste hest, kan vi også tage et lille kig på verdens grimmeste dyr. Her bliver den såkaldte blopfisk ofte nævnt, og det er altså ret forståeligt. Blopfisken ligner en kæmpe klump grisefarvet gelé, og det hjælper bestemt ikke på det, at blopfisken svømmer rundt med noget, der minder meget om et lettere deformt menneskeansigt. Du skal dog ikke være bange for at støde ind i denne grimme, men også ret sjove, fisk. Den lever kun omkring Australien, Tasmanien og New Zealand, og så desuden også kun på meget dybe områder. Når vi taler om grimme dyr, bliver næseaben dog også tit nævnt. Navnet siger det næsten selv, næseaben har en enormt stor næse, der igen har ligheder til en menneskenæse.

#4 Insekter har ikke knogler 

Dette overrasker faktisk mange, men insekter har ikke knogler. Til gengæld er deres skelet det hårde ydre. Det betyder dog også, at alle insekter bliver nødt til at lavet et nyt ydre/skelet under det gamle for at kunne vokse. Det minder altså en lille smule om f.eks. slanger, som skifter ham. En anden sjov fact om insekter er også, at de ikke har lunger. De trækker derimod vejret gennem små huller i den hårde skal.