Økonomien i små fodboldklubber

Hvis du har været eller stadig er tilknyttet til en fodboldklub som ansat kan du med god grund læse med her. Her har vi sammenfattet en guide med gode pointer der kan hjælpe den travle træner gennem sæsonen. Økonomien i de små danske fodboldklubber kan være svær at takle, især efter Corona. Mange klubber har lidet store økonomiske tab og mange andre har måttet opsige deres medarbejdere. Vi har selv haft tilknytning til en fodboldklub og har gjort os nogle rigtige gode erfaringer med vores viden om Excel. Det er et praktisk regneark brugt af millioner verden over. Det kan hjælpe dig med at holde overblik over de deltagende på et hold og kan hjælpe dig med at holde regnskab over udgifter overfor indtægter.

Omrokering, flytning og opbevaring

De fleste klubber kender det at have praktiske problemer. Hvad end det gælder at flytte inventar i klubhuset, flytning af net, træningsudstyr, bus m.m. så kan alle støde på det. Forældre kan kun hjælpe til i et hvis omfang. Vi har personligt god erfaring med at leje nogle erfarende flyttemænd til at varetage store flyt af mål og andet træningsudstyr. Især de klubber der har oplevet at være nødsaget til at flytte permanent lokation kan især have behov for flyttemænd i fremtiden hvis de skulle få muligheden for at rykke tilbage til oprindelig lokation.

Spørg om hjælp

Det er ingen skam at spørge om hjælp. De danske klubber har ikke samme økonomi som udenlandske klubber, og er i langt større grad afhængig af ildsjæle til at trække en stor del af læsset. Mænd som kvinder kan alle opleve lysten til at være overmænd, og kunne sige at nej det er intet problem og jo det klarer jeg selv. Det er der aldrig kommet noget godt ud af. Sørg derfor for at spørge klubbens tilknyttede trænerstab til råds, spørg forældre om praktisk hjælp som f.eks. transport og hør dit lokalsamfund om ikke de kunne have lyst til at sponsorere nogle unge drenge på fodboldbanen. På den måde kan vi give unge fodboldspillere mere tid på banen og sende flere af de unge talenter til de store klubber. Det må være vores mission.