Uanset om du er nybegynder indenfor boligkøb eller en erfaren boligkøber, er det altid en god ide at alliere sig med en dygtig boligrådgiver. En boligrådgiver kan give dig en masse kloge råd og rådgivning om lige netop dit boligkøb og din nuværende boligsøgning. Måske vil du blive overrasket over, hvordan en boligrådgiver kan hjælpe dig! Vil du vide mere? Så læs med herunder, hvor du får en komplet guide til, hvorfor du skal investere i en boligrådgiver, når du ønsker at foretage et boligkøb.

Forskellen på en boligrådgiver og en ejendomsmægler

Mange er af den overbevisning, at en boligrådgiver og en ejendomsmægler er det samme – dette er dog ikke tilfældet. En boligrådgiver er udelukkende til stede for at hjælpe dig, boligkøberen, med at opnå den bedst mulige boligkøbsproces. En boligrådgiver kan blandt andet hjælpe dig med undersøgelser af købsaftaler, undersøgelser af tilstandsrapporter, undersøgelser af byggetilladelser og meget andet.

Som boligkøber skal du altid være opmærksom på, at boligrådgiverens vigtigste opgave er at sætte dig grundigt ind i, hvilken bolig, du er i gang med at købe. Skal du eksempelvis have hjælp med prisforhandlinger, er det altid en god ide at søge boligrådgivning fra advokat. Opnår du ikke din berettigede service, skal du søge efter en ny og kompetent boligrådgiver.

Den primære forskel på en boligrådgiver og en ejendomsmægler er, at en ejendomsmægler ønsker at give boligsælgeren så mange fordele som muligt, mens en boligrådgiver ønsker at give boligkøberen så mange fordele som muligt.

Det inkluderer en boligrådgiver

Som tidligere nævnt har en boligrådgiver flere opgaver, end man lige umiddelbart skulle tro. En af boligrådgiverens primære opgaver er at undersøge boligens tilstand. Når du foretager et boligkøb, vil du få udleveret en gennemgående tilstandsrapport. En boligrådgiver gennemgår denne tilstandsrapport punkt for punkt, og giver dig et klar overblik over alle de ting, du skal være opmærksom på ved boligen – herunder både fordele og ulemper.

Derudover kan en boligrådgiver være med til at forhandle priser og gennemgå købsaftalen. Som nybegynder på boligmarkedet kan det være enormt skræmmende at skulle forhandle priser og gennemgå købsaftaler selv, derfor vælger mange at investere i en boligrådgiver, der kan tage kampene op. En boligrådgiver arbejder udelukkende for boligkøberen, og vil derfor så vidt muligt forsøge at ændre og tilpasse vilkårene herefter. Der er altså mange forskellige fordele ved at investere i effektiv boligrådgivning, når du skal foretage et intimiderende boligkøb.

Boligkøb uden boligrådgivning

Ønsker man at foretage et boligkøb uden boligrådgivning, er der flere forskellige ting, man skal være opmærksom på. Som boligkøber skal du blandt andet være opmærksom på boligens tilstandsrapport. Undersøger du en tilstandsrapport uden en boligrådgiver til stede, vil der ofte være ting, der er lette at overse – herunder eksempelvis om alle installationer i boligen er godkendt, om kloakforholdene er korrekte og om miljøforholdene på grunden er korrekte.

Før du underskriver kontrakt med boligsælgeren, er det vigtigt, at du sætter dig godt ind i boligens tilstand og opvejer eventuelle fordele og ulemper ved boligen. Det er altid en god ide at investere i en boligrådgiver, når man er i en boligkøbsproces.