Der findes ingen magiske piller, når det gælder om at gøre din krop 100 % sund, men der er nogle enkle ting, du kan gøre for at komme i gang. I dette blogindlæg vil vi dele nogle tips til, hvordan du kan gøre din krop sundere, herunder kost- og livsstilsændringer, som du kan foretage. Undersøg BMI-retningslinjerne for mænd for at bestemme din placering på mændenes BMI-skema, og hvad et sundt BMI er, se her bmiberegner.dk/bmi-beregner-maend 

 

For at forbedre din generelle sundhed er et godt sted at starte med din kost et godt sted at starte. 

 

At spise sunde fødevarer hjælper din krop til at fungere bedst muligt og kan reducere din risiko for nogle kroniske sygdomme. Hvis du vil sikre dig, at du får de næringsstoffer, din krop har brug for, skal du sigte mod at spise en række frugter, grøntsager, fuldkornsprodukter, magert protein og sunde fedtstoffer. Det er også vigtigt at begrænse forarbejdede fødevarer, sukkerholdige drikkevarer og raffinerede kulhydrater. Ud over at spise sundt er en anden livsstilsændring, du kan foretage, at få regelmæssig motion. Motion er ikke kun med til at forbedre dit fysiske helbred, men kan også øge dit humør og mentale velbefindende. Og det er vigtigt at huske, at du ikke behøver at gå for vidt for at se fordelene ved motion – selv moderat aktivitet kan føre til forbedringer i dit helbred. Så der har du det – nogle nemme tips, der kan hjælpe dig på din rejse mod et bedre helbred. Husk bare, at det kan have stor betydning for dit generelle helbred, hvis du foretager sunde ændringer i din kost og livsstil.

 

Andre temaer, der kan undersøges i forbindelse med at gøre din krop sundere, er bl.a: -Vigtigheden af regelmæssige lægeundersøgelser og screeninger. -Stressens betydning for den generelle sundhed. -Søvnens betydning for sundheden. -Fordelene ved social støtte for at bevare sundheden. -Hvordan man overvinder barrierer for en sund livsstil.