Er du ved at gå død i fitnesscentret eller med de ugentlige løbeture, eller trænger du til at finde en motionsform, der virkelig gør dig glad og giver dig fornyet energi?

Læs med her og find ud af, at der faktisk findes mange flere sjove og givende motionsformer. Vi har udvalgt fire lidt anderledes motionsformer, der med garanti kan give dig energi, motion og velvære i hverdagen, hvis du blot giver dem en chance.

Crossfit

Crossfit har inden for de sidste par år virkelig vundet indpas hos danskerne, der er vilde med den rå og funktionelle træningsform. Crossfit er et styrke- og konditionsprogram, der har en høj intensitet og varierende øvelser, der dækker alle kroppens muskler og led. Crossfit er for dig, der gerne vil forbedre din styrke og kondition og elsker den konkurrence, der er i at blive bedre gang for gang. En af styrkerne ved crossfit er, at det i princippet kan dyrkes hvor som helst og med meget få remedier. Der findes dog også flere centre rundt omkring i landet, hvor du kan prøve crossfit af eller dele din glæde for sporten med andre entusiaster.

Yoga

De fleste kender til yoga, men har du prøvet det? Yoga er meget mere end blot meditation og afslapning, og det kan sagtens bruges som motionsform, hvis man dyrker det et par gange om ugen. Med yoga kan du opleve en indre ro i hverdagen og komme i balance med din krop, men du kan også styrke din smidighed, din balance og din indre styrke. Yoga kan dyrkes hjemme eller i centre, og du behøver blot en yogamåtte og noget behageligt yogatøj.

Dans

Som motion forbrænder dans op til 400 kalorier i timen afhængigt af intensiteten, så dans kan i lige så høj grad benyttes som motionsform i dagligdagen. Der findes mange former for dans, og derfor er denne motionsform fleksibel i forhold til, hvilken dansestil du er til. Søger du en motionsform, hvor du får brugt hele kroppen og bliver glad, så kan dans være muligheden, da du både kan tabe dig og blive strammet op – alt imens du har det sjovt.

Svømning

Er du en vandhund, så er svømning den perfekte motionsform for dig. Svømning er en af de sportsgrene, hvor du forbrænder flest kalorier, og samtidig er det rigtig god konditionstræning for dig, der gerne vil i bedre form. Det gode ved svømning er derudover, at du træner hele kroppen, og at du ikke behøver at bekymre dig om skader, da du ikke kan gøre noget forkert i vandet. Prøv svømning et par gange om ugen, og du vil hurtigt mærke en markant forskel.