Når vi nærmer os vintermånederne så er det for mange lig med kedelige hjul.

Vinterne rykker nærmere og det er tid til at skulle skifte dine flotte alufælge ud med de kedelig stålfælge. Det gælder i hvert fald for de fleste, deres sæt til vinteren er stålfælge med vinterdæk. Det er dog ikke helt nødvendigt at have så kedelig hjul på bilen, bare fordi sneen falder. Rent faktisk kan du sagtens køre med alu om vinteren. De klarer vejret lige så godt som den kedelig stål variant. 

Det at køre i en pyntet bil er bare sjovere. Det er jo også sjovere at pakke kæresten eller konen ud hvis hun har noget frækt lingeri på. Derfor er der ingen grund til at sætte stålfælge på. Dertil kommer at de heller ikke nødvendigvis er dyrere end alufælge. Så hvorfor kører nogen stadig med det. En af grundene kan være de ikke ved bedre, en anden er at de alufælge de gerne vil have på rent faktisk var en del dyrere. Nogen er naturligvis også ligeglade. Uanset hvad, så kan du sagtens skifte til alu også om vinteren. 

Husk lige ikke at bruge polerede fælge

Når du skal sætte vinterdæk på alu, så skal du lige være opmærksom på en enkelt ting. En alufælge kan lige vel klare vinter som stål. Men overfladen skal helst være fuld lakeret. Det betyder at du ikke bør anvende fælge med poleret overflade om vinteren. Er der polerede områder på din alufælge, så har de nemt ved at blive grimme når de udsættet for frost og salt. Kanterne begynder på de fleste at irre efter kort tid. De er ikke så mange lak på de polerede steder, så de er ikke så beskyttet. Er det først begyndt at irre i kanten, er det kun et spørgsmål om tid før det rykker længere ind. Så alufælge til vinter skal være lakeret.