Nakkesmerter og hovedpine

Nakkesmerter er næst efter lændesmerter den hyppigst forekommende klage hos kiropraktoren. Nakkesmerter er ofte forbundet med hovedpine og kan være stærkt begrænsende for livskvaliteten

Smerter i nakken og hovedpine kan være langvarige eller mere forbigående med milde forløb. Uanset sværhedsgraden oplever de fleste lindring hos kiropraktoren. 

 

Stor fravær fra arbejde pga hovedpine og migræner

Spændingshovedpine og migræne er blandt de hyppigste årsager til sygdom / fravær fra arbejdspladsen.

80% af den danske befolkningen angiver at have haft spændingshovedpine inden for det seneste år. Og migrænepatienter udgør 14% af alle sygedage i den danske befolkning alene.

 

Hovedpine, migræne og rygproblemer er derfor et stort problem både samfundsøkonomisk men også for den enkelte og det er derfor vigtigt at der er fokus på at mindske problemet. Desværre er hovedpine og migræne en af den slags lidelse om ikke kan ses med det blotte øje og folk som lider af hovedpine og migræne kan derfor ofte føle sig stigmaticeret ude i samfundet og føle en form for mistro ifht sværhedsgraden af deres problemer. 

 

Hovepiner kan være svært at diagnosticere 

Hovedpine kan også være en kompliceret og sammensat lidelse med mange samtidige årsager. Selv i de alvorligere tilfælde er der ofte lindring at hente ved at begrænse de mekaniske smerter fra nakken.

Mange patienter hos kiropraktor beskriver også hvordan mekanisk betingede hovedpiner kan lede til de mere alvorlige tilstande, hvis ikke man tager hånd om dem tidligt i forløbet

Ved kiropraktorens undersøgelse sikres det altid, at der ikke er grund til at mistænke alvorlige tilstande. I tvivlstilfælde rådføres altid tværfagligt med for eksempel egen læge.

 

Behandling af hovedpiner

De nye nationale kliniske retningslinjer anbefaler brugen af manipulation som det ses hos kiropraktor, samt brugen af akupunktur som tillæg til ikke-medicinsk behandling for migræne og spændingshovedpiner. Akupunktur er desuden en hyppigt brugt behandling i tillæg til klassisk kiropraktik hos mange kiropraktorer. 

 

Kiropraktorerne er med deres uddannelse sideløbende med lægerne den faggruppe som er bedst klædt på til at hjælpe dig frem til et liv med mindre hovedpiner og gener. 

 

Book tid hos din Kiropraktor idag og få hjælp til dine problemer