I kraft af stigende energipriser samt et generelt økonomisk incitament skabt af regeringen, er der fortsat gang i den grønne overgang. På bilmarkedet ses det allerede, hvordan hybrid-biler og rene el-biler overtager større og større markedsandele, mens de fossilt drevne er i retræte – uden dog på nogen måde at være af markedet.

Incitamentet for at få skabt et grønnere og mere energieffektivt hjem eksisterer også i bedste velgående. Dels på grund af et fortsat attraktivt bidrag, dels anført af krigen i Ukraine, som presser elpriser m.m. i vejret. Her er 2 ting, der kan gøre hjemmet billigere at bo i.

Spar på strømmen

Der findes ofte flere syndere i hjemmet, end vi er klar over. Apparater på stand-by, gamle lyskilder og meget mere kan tilsammen udgøre en stor del af den årlige udgift til el-posten. Af samme årsag kan du med fordel få en elektriker i Kolding ud og se på, hvor du kan optimere. Evt. med moderne tænd og sluk-løsninger, nye pærer og meget mere.

Isoleringen skal følge byggestandarden

Hjemmets isolering er altafgørende for, hvor meget varmen fosser ud. Bor du i en gammel villa fra 70´erne eller senere, og har du ikke fået energioptimeret, kan du roligt regne med, at der er flere tusinde kroner at spare om året. En almindelig familie vil derfor have mulighed for at næsten spare sammen til en ekstra ferie årligt! Det skyldes, at isoleringen i gamle boliger er få gamle i typen eller ikke har nok med materiale til at skærme mellem inde og ude.     

Energikilden skal være i orden

Ud over at hjemmet skal kunne holde på varmen, skal dine energikilder også producere varmen effektivt. Få derfor skiftet ud, hvis du har oliefyr eller andre forældede kilder til opvarmning. Her vil du kunne spare op til 10.000 årligt! Det er altså ikke småpenge, og foruden en tak fra din pengepung, vil også miljøet få stor glæde af en omstilling.