Vitaminer og mineraler er vigtige for at kroppen fungerer og udvikler sig optimalt – det gælder ikke mindst for børn. Hvis dit barn spiser en sund og varieret kost og følger de gængse kostråd, får det med al sandsynlighed alle de vitaminer og mineraler, det har brug for. Det kan dog alligevel være en god idé, i visse tilfælde, at supplere med et kosttilskud. Det vil vi se nærmere på her.

Multivitamin som smager godt

En multivitamin kan i nogle tilfælde være en god idé til børn. Det gælder særligt børn, som er meget kræsne og derfor ikke altid lige får spist grøntsagerne. Multivitamin kan også være en god idé til børn, som spiser en meget ensidig kost. 

Mange børn bryder sig dog ikke om at sluge piller. I de tilfælde kan det være en fordel at købe vitaminer udformet som fx vingummibamser, som smager godt og er lette at spise. Sørg dog for at opbevare vitaminpillerne utilgængeligt for børn. 

Få en sund mave med mælkesyrebakterier

Hvis dit barn ofte døjer med dårlig mave eller andre maveproblemer, kan det være et tegn på at den er gal med balancen i mavetarm-kanalens bakteriesammensætning. I sådan et tilfælde er det en rigtig god idé at supplere med et mælkesyrebakterietilskud. De mikroskopiske bakterier bidrager nemlig til at opretholde en naturlig og god balance i maven. Du kan købe mælkesyrebakterier i dråber, som både kan anvendes af børn, voksne og babyer, her: https://www.semper.dk/bornemad/produkter/maelkesyrebakterier-baby/semper-draaber

D-vitamin er vigtigt

Sundhedsstyrelsen anbefaler at alle mellem 4 og 70 år tager et tilskud af D-vitamin i vinterhalvåret. Det skyldes, at vi primært får tilført D-vitamin fra solen. Personer, som sidder meget indenfor, kan dog med fordel også tage D-vitamin tilskud om sommeren. 

D-vitamin er et såkaldt fedtopløseligt vitamin, hvilket betyder, at det i høje doser kan være skadeligt. Heldigvis skal der meget til, for at overdosere D-vitamin.

Husk at kosttilskud aldrig er en erstatning for en sund og varieret kost.