Parterapi: Når vi glemmer at sætte pris på hinanden

Hvilken plade sætter du på, når du er alene. Hvad lytter du til? Hvilket nummer rør dig for tiden? Det er sådanne spørgsmål vi tit glemmer at stille hinanden, når der går hverdag i den og kærligheden kommer til at stå bagerst i køen og vi glemmer hinanden på grund af den sædvanlige travlhed og excuses med pratiske opgaver ude i haven eller arrangementer, der skal klappe fordi vi har travlt med at skulle vise, at vi udadtil har det perfekt.

Men vi glemmer kontakten til hinanden og står alene med vores “musiknummer” og savner at blive lyttet til. Og det gør os trist og ensomme i parforholdet.

For en parterapeut i København er det et kendt problem: Samarbejdet er størknet og blevet usmidigt og fastlåst. Dialogen bliver modvillig og vanskelig. Ofte skyldes at der mangler nærvær og intimitet og savnet efter sexlivet og opmærksomhed fra partneren skaber smerte som ender i bebrejdelser. Og når du ikke vil se og møde mig, så kan jeg heller ikke anerkende og give dig opmærksomhed. Det ender som en ond skilsmisse og ma får tanker omkring skilsmisse og begynder måske ovenikøbet at lede efter lejlighed bag partnerens ryg.

Heldigvis kan parterapi hjælpe med at I som par kan finde hinanden igen og få arbejdet konstruktivt sammen og løse de problemer, I står overfor. Der er utrolig helende og meningsfyldt at blive forstået, mødt og anerkendt i de behov og længsler, vi kan mærke vi har holdt på for længe, fordi der ikke har været plads til at vise dem. Kan vi mødes i ømhed og intimitet, så starter kærlighedsproget igen og behovet for psykisk og fysisk kontakt kommer med det samme.

Har I ladet parforholdet stå bagerst i kosteskabet og nærmest “glemt” at det stadig er der? Så kontakt en parterapeut i København, der kan hjælpe jer med at finde hinanden igen.