Romaskinen er et af de mest populære fitnessmaskine. Den har en lav belastning, træner næsten hele kroppen og giver en helkropstræning, der kan justeres og tilpasse til ethvert fitnessniveau. I denne artikel dykker vi lige dybere ind i romaskinens funktioner, dens fordele, og om man overhovedet kan bruge maskinen forkert? – Læs med her.

Fordele ved romaskinen

De fleste mennesker tror, at romaskinen kun er god til at træne ben og arme, men faktisk træner, den næsten alle kroppens muskler. Selve bevægelsen er måske bekendt for dig, for når vi ror med årer på en båd eller kajak, bevæger ryggen sig også fremad og bagud. Denne øvelse simulerer denne bevægelse, mens du sidder ned og roning.

Romaskinen er en effektiv maskine, hvor du hurtigt kan få pulsen op, så det er en genial kortidstræning.

Fordelene ved romaskinen er bl.a.:

– træning af ben, ryg og arme
– styrkelse af mavemusklerne
– godt for hjertets sundhed (hjerte-kar-systemet)
– hjælper med at tabe sig ved at forbrænde kalorier og fedtreserver i kroppen.

Klassiske fejl, når man bruger en romaskine

På trods af alle fordelene er det muligt at lave klassiske fejl på romaskinen. En af fejlene er, at man bevæger arme og ben samtidig, her handler det om at finde den rette teknik. Hvilket er, at man skal holde sine arme strakte, så længe som muligt, og først bøje armene til sidst. Ellers overtager armene benenes opgave, og så bliver man hurtigt træt. Det er benene, der skal lave størstedeleen af arbejdet, men stadig give armene nok træning til at kunne udvikle sig.

Holdningen, når man sidder på romaskinen, har også en afgørende effekt. En fejl er, at man sidder med buet/krummende ryg, når man roer. Når ryggen er krummet, så kan muskulaturen ikke arbejde rigtigt, hvilket kan medføre til rygsmerter. Så ret ryggen når du roer.

Udstyr til romaskinen

Man kan selvfølgelig finde udstyr, som er tilpasset en bestemt maskine. Man kan købe godt udstyr, som kan effektivisere ens træning. Udover at man bør have noget svedabsorberende træningstøj på, som man kan bevæge sig ubesværet i, så kan man også få brug for en måtte til bagdelen. Selv på de gode romaskiner kan det gøre ondt i bagdelen, når man har roet i et godt stykke tid, derfor kan man købe en romaskine-pude, som man kan sidde på, så det bliver ekstra blødt. Det sidste udstyr, jeg vil anbefale er handsker. Nogle romaskiner har metal-håndtag, og det kan hurtigt gå hen og give vabler på hænderne.