Farve, årgang, model, mærke og udstyr kan være svært nok i sig selv at vælge, når du skal have en ny bil. Hvad vigtigere er, at det kan være svært at komme afsted med et fornuftigt billån. Der er et utal af måder at finansiere en bil på. Kampen om bilkøberne er stor og derfor kan man også komme afsted med et godt lån, hvis man er tålmodig.

 

Måske har du allerede prøvet det, men når du undersøger det at tage et billån eller et andet lån for den sags skyld, så er mulighederne enorme. Det gør det rigtig svært at gennemskue hvilket lån, der er det bedste og billigste lån for dig.

 

Du bør også danne dig et godt overblik over din økonomi og lave et budget inden du søger om billån og lån generelt. Som udgangspunkt kan en højere udbetaling og en korte låneperiode spare dig flere penge, end hvis du strækker lånet ud over en længere periode med en lavere udbetaling eller slet ingen.

 

En lettere mulighed for processen på vej imod det bedste og billigste lån anbefaler vi derfor, at du bruger hjemmesider som fx www.autolånet.dk. Sider som denne, samler lånetilbud fra flere banker med kun én låneansøgning. Dem kan du derefter sammenligne og vurdere, hvad der er det bedste for dig.

 

Vær realistisk og kig på, om du kan betale det månedlige afdrag, udbetalingen osv. Som hovedregel, så bør du som det mindste kigge på de samlede tilbagebetalingsomkostninger. Dertil kan du oftest spare penge ved at betale lånet tilbage hurtigere end minimumskravet på den månedlige ydelse mm. Du sparer dermed som udgangspunkt på renter og gebyrer. Dog skal du svære opmærksom på, at nogle låneudbydere opkræver gebyrer mm. ved ønske om at afdrage ekstra af på dit billån, så det er værd at undersøge.