Det kan være umenneskeligt hårdt, når man mister en kær. Men ikke desto mindre er det en del af at være til, at vi må se nogle af vores nærmeste forlade verden før os. 

Når det sker, vælger mange at tilkalde en bedemand, som kan hjælpe med det videre forløb. Og det kan vise sig at være en rigtig god ide. Læs hvorfor lige her.

Bedemanden skaber klarhed

Det er ikke ligefrem os alle, der har været i en situation, hvor vi må planlægge en begravelse og lukke et helt liv ned. Derfor kan der melde sig en stor portion uvished, når det skal til at ske, at vi må prøve kræfter med netop den opgave.

Det er dog desværre bare sådan, at man i en situation med stor sorg og tungt hjerte ikke har tid til at fokusere på at skabe overblik i forløbet. Man har derimod brug for en udefrakommende, som kan komme ind og skabe ro.

Det er især vigtigt, fordi ingen mennesker fortjener ekstra stress i en så sårbar situation, hvor deres inderste ønske egentligt bare er, at der skal være styr på tingene og siges ordentligt farvel med en smuk begravelse. 

Bedemanden giver plads til at fokusere på at bearbejde sorgen

Når man mister, sker der mange ting inde i kroppen med sine følelser. Det er her essentielt, at man kan finde tid og ro til at bearbejde den sorg, som følger tabet. Derfor nytter det ikke noget, at man skal bruge sin tid på at lære om at planlægge en hel begravelse. I stedet skal der være plads til være sammen med sin familie og bearbejde sorgen sammen. Det at tale om tingene er en vigtig del af at arbejde med sin sorg og komme sig.

Bedemanden kan hjælpe med mange ting

Hvis du tror, at en bedemand kun kan hjælpe med at køre rustvogn, kan du godt tro om. Vores egen bedemand i Aarhus fortæller, at en bedemand hjælper med meget mere: Det kan være alt fra at indrykke dødsannonce til at bestille kranse eller blomster hos den lokale blomsterbutik. Derudover kender bedemanden til alle de dokumenter, der kan blive indsendt. Det kunne f.eks. være i forbindelse med at anmode om økonomisk støtte til begravelsen eller andet. Bedemanden kan med andre ord bruges til mange opgaver.