Et badeværelse er faktisk en af de sværeste rum at renovere. Det har primært noget at gøre med, at materialerne, du bruger, både skal være slidstærke, smudsafvisende, praktiske, smukke og stilrene. Det er især tilfældet, når du skal vælge badeværelsesgulv. Vi kommer derfor her med vores bud på de bedste gulve til badeværelset.

Keramiske fliser

Keramiske fliser er et populært valg til badeværelset på grund af dets robusthed. De er lavet af et keramisk materiale, som har været udsat for meget høje temperaturer. Det giver en hærdet overflade, som gør dem praktiske til brug i vådrum. De koster fra omkring 400 kr. pr. m2 og findes i mange smukke designs, så du kan finde et design, der passer til din personlige stil. Keramiske fliser lægges dog med fuger, som kan være svære at holde rene.

Epoxygulv

Epoxy har længe været et populært valg til lagerhaller, fabrikker og garager, og det er primært på grund af dets ekstreme slidstyrke og rengøringsvenlige overflade. Epoxy har dog på grund af de samme fordele også fundet vejen ind i de private hjem, og her er badeværelset et oplagt valg. Det kan nemlig lægges ovenpå et eksisterende gulv, hvilket kan spare dig mange penge på renoveringsprojektet. Et gulv i epoxy fås også i mange smukke farver og mønstre, så her er der også mulighed for et skræddersyet gulv.

Terrazzogulv

Terrazzogulvet var engang standard i badeværelset i bl.a. lejlighedskomplekser, men blev så erstattet af billigere løsninger som f.eks. vinyl. Terrazzogulvet er dog blevet populært igen. Det består af et lag cement med farvede småsten af grus, marmor, kalksten og lignende. Det støbes, slibes og poleres, og det giver et smukt resultat, som er både robust og holdbart. Det er dog i den dyrere ende af skalaen.

Vinylgulv

Vinyl er blevet brugt til badeværelser i mange år, og det er faktisk på grund af at det er både holdbart og billigt. Mange vinylgulve kommer med 10 års garanti, men kan holde meget længere, og det koster fra kun 100 kr. pr. m2. Det er også et godt valg, fordi det er et elastisk materiale, hvilket betyder, at det ikke revner, når huset sætter sig. Vinylgulvet fås også i mange flotte farver og mønstre, men det er lidt mere modtageligt over for bl.a. tryk fra møbler.

Betongulv

Beton blev tidligere set som noget, der lå under gulvet – men så blev det industrielle look moderne. Det er også et godt valg, idet det er meget slidstærkt og sagtens kan ligge ovenpå gulvvarme. Det kan enten fås med en mat eller spejlblank overflade og kan give rummet et meget eksklusivt look. Det er dog et gulv, der skal lægges af professionelle, og det er ikke et gulv, der sådan lige kan repareres, hvis der opstår revner.