Brugen af droner med kamera og dronefoto har de sidste år åbnet op for en helt ny måde hvorpå man kan udforske byer og omgivelser på. I Kolding har man taget rigtig godt imod den helt nye teknologi, og benytter i dag dronefoto til alt fra byplanlægning og inspektion til markedsføring og turisme.

Byplanlægning og arkitektur ved brug af dronefotos

En af de anvendelsesmetoder som Kolding benytter sig meget af, er inden for byplanlægning og arkitektur. Her benytter byen dronefoto til at skabe et overblik over infrastrukturen og til at planlægge nye vejforbindelser og bygninger. Victor Thomsen, Dronepilot og ejer af Drone Eksperten som ligger i Kolding fortæller: “Jeg har hjulpet flere af byens entreprise virksomheder med at få skabt et brugbart overblik af deres byggepladser både før, under og efter de store projekter. Dronefoto giver dem mulighed for at se deres bygninger og omgivelser fra alle vinkler, og det giver dem også muligheden for at spore fremskridt og fejl under byggeprocessen”

Drone foto til turisme og markedsføring

Drone foto er også gået hen og blevet en værdifuld ressource i Koldings turisme og markedsføring. Her er der blevet brugt droner til at skyde billeder og optage videoer af det imponerende slot Koldinghus, den smukke fjord og sejlbådene derpå samt mange andre smukke steder i Kolding. Disse dronebilleder er utrolig nyttige når det kommer til at promovere byen til turister og besøgende. Drone billederne bliver også brugt til at markedsfører de lokale events og virksomheder, som er med til at vise Kolding fra den kreative og designmæssige side.

Miljømæssige undersøgelser med dronebilleder

I Kolding benyttes også en måske lidt anderledes anvendelser af dronefotos. Her hjælper Victor Thomsen og Drone Eksperten nemlig også med miljømæssige undersøgelser. Deres droner kan nemlig utrolig nemt, hurtigt og præcist overflyve områder, der normalt er forholdsvis svære at tilgå til fods. Det gør altså, at byen langt om længe har mulighed for at undersøge og overvåge naturen for forurening eller skader efter storm eller oversvømmelse.