Som bruger af internettet er du nok allerede meget opmærksom på din sikkerhed. Mange glemmer dog, at der er nye former for angreb, man skal være opmærksom på. I forbindelse med kryptovalutaernes stigende popularitet, ses der også en stigning i krypto-relaterede online trusler. En af disse trusler er, at man kan miste sin kryptovaluta, hvis man ikke har en sikker wallet.

 

Hvad gør en wallet sikker?

En wallet er sikker, når denne ikke kan brydes ind i – med mindre man selvfølgelig frivilligt giver adgang til den. Har man en wallet installeret på sin computer eller smartphone, så er der en risiko for, at der ikke er tale om en sikker wallet. Disse typer af wallets kan nemlig brydes ind i på forskellige måder. Først og fremmest kan en potentiel hacker meget nemt få adgang til din kryptovaluta, hvis din wallet ikke er krypteret. Er den dog krypteret, så kan man stadig stjæle dine penge, fordi man hurtigt kan ændre modtageradressen, inden du bekræfter transaktionen.

 

Nu tænker du sikkert, at man ikke kan gøre så meget ved ovenstående, da det ellers bliver alt for kompliceret.

 

Hardware wallet

En hardware wallet er en fysisk enhed, som du tilslutter til din computer eller smartphone, og den kan hjælpe med at beskytte dig mod alle ting nævnt i det forrige afsnit. Hvordan? Din kryptovaluta kommer til at være på selve enheden, og denne enhed er aldrig tilsluttet internettet. Det er derfor ikke muligt at styre denne enhed over internettet.

 

Når du skal sende kryptovaluta, så skal du bekræfte det på computeren, og så skal du også bekræfte det på enheden. Du bekræfter det ved at trykke på en fysisk knap på enheden. På enheden er der en skærm, og der kan du se modtageradressen, inden du accepterer transaktionen. Du kan derfor forhindre en transaktion, hvor din indtastede modtageradresse bliver ændret, inden du accepterer. En hardware wallet beskytter dog ikke mod phishing, da det fungerer på en anden måde.

 

Et godt eksempel på en god hardware wallet til kryptovaluta er en Trezor Model T. Denne er en meget god wallet, og den er nem at anvende. Du kan læse en Trezor Model T anmeldelse for at se, om denne enhed er noget for dig.