Julen i Sverige er en tid med familie, venner og selvfølgelig masser af mad! Her er nogle traditionelle svenske juleretter, som du måske har lyst til at prøve.

 

Winegret er en populær julefrokost, der laves med rødbeder, eddike og sukker. Den serveres normalt med sild, som er en anden almindelig julemad i Sverige. Janssons Frestelse er en gryderet lavet med kartofler, fløde og ansjoser. Det er en fyldig og solid ret, der er perfekt til en kold vinteraften.

 

Glögg er en type gløgg, som er populær i Sverige i julen. Den er lavet med rødvin, krydderier og indeholder ofte en form for frugt som rosiner eller mandler. Glögg serveres normalt med traditionelle svenske julesmåkager kaldet Pepparkakor.

 

Julen i Sverige ville ikke være komplet uden et besøg af julemanden! I Sverige er julemanden kendt som Jultomten, og han bringer gaver til gode børn juleaften. Hvis du vil vide mere om, hvordan man fejrer jul i Sverige, hvorfor så ikke prøve nogle af disse traditionelle retter? Måske finder du din nye yndlingsjulemad!

 

Winegret

Ingredienser:

1 kogt rødbede, finthakket

1 spsk sukker

1 spsk hvid eddike

4 sildfileter, syltede, skåret i tern

Vejledning:

1. Bland rødbeder, sukker og eddike i en skål.

2. Tilsæt sild og rør rundt for at kombinere.

3. Serveres som den er eller med nogle kogte kartofler ved siden af.

 

Janssons Frestelse

Ingredienser:

ingredienser: 2 kopper kartoffelmos

1/2 kop fløde

6 ansjosfileter, skåret i tern