Når det er blevet tiden, hvor det er de mørkere måneder, hvor dagene er korte, og lyset hurtigt forsvinder, kan man hurtigt føle sig drænet for energi og overskud. Det er en helt normal konsekvens, og det er noget, de fleste kender til. Forestil dig, at du vågner, og det er mørkt udenfor, og du skal gøre dig klar til at tage på arbejde. Det virker ikke videre motiverende at skulle stå op i mørket – som om dagen ikke en gang er gået ordentligt igang endnu. Du tager afsted på arbejde og lander på arbejdspladsen, lige som solen er ved at stå op. Når du så endelig har fri, efter at have brugt hele dagen indenfor, tager du også hjem i mørke, for nu er solen allerede gået ned. Og sådan kan hverdagen være i flere måneder. Det betyder faktisk, at vi muligvis ikke får nok lys i øjnene, og det kan påvirke vores sindstilstand. Men heldigvis er december måned alligevel fyldt med lys.

Hyggelige lys i gader og haver

I december i forbindelse med julen bliver der nemlig sat julelys en masse steder. Det lyser op i mørket på en måde, så det ikke føles så mørkt og dunkelt, og det kan være med til at påvirke humøret positivt. Det er desuden med til at bidrage til den hyggelige julestemningen, når vi går rundt i gaderne om aftenen og kan se julelys i gaderne og butikkerne.

Også i haverne sætter mange folk julelys. Her er der fx rensdyr med lys, der igen minder os om julen, og som ser superhyggeligt ud. Det kan endda være, at du får lyst til at gå faste aftenture i mørket, for at nyde alle de hyggelige lys rundt omkring. Og det er altså noget af en forskel, modsat at tage halvdeprimeret hjem fra arbejde på grund af mørket.

Hyggelige muligheder for lys indenfor

Når du befinder dig indenfor, kan du også her påvirke dit humør med hyggelige lys. Her er lys i vinduerne det mest normale, og det kan være rart at have myggelys i alle rum og vinduer, så du, uanset hvilket rum du befinder dig i, har mulighed for at blive påvirket positivt i de dejlige julelys. Når du skal pynte juletræet, så kan du faktisk også få julekugler med lys, som ser supersødt ud, når juletræet er pyntet, og de hænger rundt omkring på træet og lyser.