En hund er et kæmpe ansvar

Ønsker du dig en hund er det på mange måder fantastisk men det er samtidig også en meget stor beslutning. Derfor skal du inden du anskaffer dig en hund sikre dig at du har gjort alle de rigtige overvejelser.

Der er fordele og ulemper ved at få en hund. Først og fremmest kan en hund skabe utrolig meget glæde i en familie og på mange måder skabe et aktivt og sundt liv fordi man er meget ude og gå tur og får en masse frisk luft. Hertil lærer man også sig selv og hele familien at påtage sig et ansvar for en hund og på den måde vosker familien med ansvaret.

En hund kræver tilstedeværelse

Omvendt kræver en hund også at man er tilstede. En hund må ikke være et stykke legetøj. En hund skal have opmærksomhed, stimulering og kærlighed. Derfor skal man være parat til at investere tid og pleje i sin hund. Det kræver god hundemad og det kræver man investere i en god hundeseng og samtidig bruger de penge der skal til for at hunden trives. 

Dertil skal man være hjemme. Man kan ikke være væk i en uge og ikke sørge for hunden. Det skal altid planlægges og en hund må ikke være en gene. Så inden man får sig en hund kan det være en god ide at snakke det hele igennem som familie og sikre sig hvem der gør hvad og i det hele taget om alle er paraten til den omstilling i hjemmet. 

En hund lever i rigtig mange år

Sidst men ikke mindst er en beslutning om en hund en beslutning der tæller i mange år. Hunden lever måske i 10 år eller mere og derfor skald det hele overvejes grundigt. Hvis man fortryder efter 6 måneder er det skidt for hunden og det er skidt for familien. Det er ikke sjovt at aflive en hund på den bekostning eller forære den væk. Det kan godt skabe nogen ar på sjælen og det er ikke sjovt for en familie og slet ikke små børn.

Vil du videre mere om at være familie med hund kan du læse meget gladforhund.dk