Frankrig er kendt som en af de store vinproducerende lande i verden, og det er ingen hemmelighed, at de fleste vine herfra anses for at være den bedste i verden. Fra tørre hvide vine fra Loire-dalen til kraftige rødvine fra Bordeaux, Frankrig har noget for enhver smag. Men udover den gode vin er Frankrig også hjemsted for nogle af de smukkeste vinområder i verden. Her vil vi præsentere dig for nogle af dem, og hvorfor de er et besøg værd. Find yderligere info hos https://kert-mus.dk/ omkring vin.

Bourgogne:
Bourgogne er kendt for sin Pinot Noir og Chardonnay vine. Men regionen er også kendt for sine smukke landskaber, der er enestående med drueparceller på stejle skråninger og stenmure, der løber gennem landskabet. Det er her, du vil opdage et unikt terroir med smagfulde vine.

Alsace:
Alsace ligger på grænsen mellem Frankrig og Tyskland og er kendt for sin Riesling, Gewürztraminer og Pinot Gris vine. Men Alsace er også kendt for sin typiske tyske arkitektur og smukke byer som Colmar. Besøg også Route des Vins d’Alsace, en smuk rute langs vinmarkerne, der løber gennem de maleriske landsbyer.

Rhone:
Rhone-dalen har nogle af de mest imponerende landskaber i Frankrig. Dalen er kendt for sine kraftige rødvine, som er en blanding af flere forskellige druesorter. Besøg også den smukke by Avignon, og tag på en tur til Pont du Gard, en romersk akvedukt, der er på UNESCO’s verdensarvsliste.

Bordeaux:
Bordeaux er den mest kendte region i Frankrig for sine vine. Området er hjemsted for nogle af verdens mest prestigefyldte vinslotte og producerer nogle af de bedste rødvine i verden. Men der er også fantastiske haver, arkitektur og kultur at opleve, herunder byen Bordeaux og dens berømte Grand Théâtre.

Loire-dalen:
Loire-dalen er kendt for sin hvide vin, Sancerre og Chablis. Men området er også kendt for sine flotte slotte, det smukke landskabs haveanlæg og floden, der løber gennem landskabet. Besøg også slottene langs floden, herunder Château de Chambord og Chenonceau, og oplev den unikke arkitektur og det fantastiske landskab.

Frankrig er uden tvivl et af de smukkeste lande i verden, og landets vinområder er ikke et undtagelse. Fra Bourgogne til Bordeaux, Rhone til Alsace, er der et utal af smukke steder at besøge, og nyde et glas (eller to) af vin. Gå på opdagelse i de smukke vinmarker og oplev, hvad der gør Frankrigs vine og vinområder så specielle. Du vil helt sikkert ikke blive skuffet.