Det her program fra Microsoft er meget populært at anvende hos danske virksomheder. Programmet hedder Business Central. Det kan håndtere alle de forskellige arbejdsprocesser, der vedrører finans, lager, indkøb, salg osv.

Programmet har været anvendt hos flere danske virksomheder siden 1990’erne. Dengang hed programmet Navision, senere kom det til at hedde Dynamics NAV. I dag hedder programmet Dynamics 365 Business Central. Det er et optimalt IT program for virksomheder, der mangler økonomistyring samt styring på lager, indkøb, produktion, salg osv.

Kom godt i gang

For at komme godt i gang med at anvende programmet, skal man sætte det op. Det kræver opsætning af kontoplan, kontoskemaer, varenumre osv. Man skal gøre sig flere overvejelser over, hvordan man vil have programmet sat op. Ikke mindst er der også varenumre og evt. styklister at tage stilling til. Men alt det kan en Business Central konsulent hjælpe dig med. Her vil vedkommende køre et par workshops igennem med din virksomhed for at se på jeres nuværende arbejdsprocesser og behov. En konsulent kan hjælpe jer med at sætte programmet op.

Der er flere tekniske ting, der skal fungere sammen med Business Central. Der er andre Microsoft programmer som f.eks. Excel, Outlook og Word. Typisk har man også brug for at koble programmet til en printer og evt. få det integreret til andre softwareprogrammer. Det kan fx være en webshop.

For at få det optimale ud af et Business Central program, kan det bestemt betale sig at få hjælp fra en Business Central konsulent. Der findes flere virksomheder i Danmark der har specialiseret sig i programmet og kan stå for installation, integration til andre programmer og opsætning af programmet.

Disse konsulentvirksomheder har typisk udviklere ansat der kan hjælpe med at tilrette programmet. Mange vælger fx at få tilpasset fakturaer, ordrer og tilbud, og fx få flyttet rundt på nogle felter, tilføjet felter, logo osv. Afhængigt af din virksomheds størrelse og behov kan man også have brug for integrationer til en webshop, eksterne systemer, bank osv. Alt det kan Business Central konsulenter og udviklere hjælpe dig med. Ikke mindst kan du vælge at få et kursus i programmet, når det er installeret. Det er en fordel for mange for at lære programmet at kende. Her vil man få viden om, hvordan programmet er bygget op og hvordan de forskellige funktioner hænger sammen. Man vil lære at navigere i programmet, sætte filte, trække rapporter osv. Flere kurser varer kun en dag og der er mange, der får et stort udbytte af at bruge dagen på et kursus.

Business Central er en løsning med mange muligheder, og for mange virksomheder handler det om at se de muligheder, så man kan optimere arbejdsprocesser, arbejde smartere og nemmere.