Det kan være svært at finde motivationen til at begynde at træne. Faktisk er der mange, der giver op, før de overhovedet går i gang! Dette skyldes, at de forsøger at gøre for meget, eller de gør det på den forkerte måde. I denne artikel vil vi diskutere, hvordan du kan finde motivation og begynde at træne på den rigtige måde. Vi vil give tips og råd om, hvordan du laver en fitnessplan, der fungerer for dig, hvordan du holder dig til den, og hvordan du forbliver motiveret under hele din rejse!

Sådan laver du en fitnessplan, der virker for dig

Det første skridt er at lave en plan, der passer til din livsstil. Hvis du hader at løbe, skal du ikke tilmelde dig et maratontræningsprogram. Hvis du har en travl arbejdsplan, skal du ikke forpligte dig til at træne to timer om dagen, seks dage om ugen. Find noget, der er realistisk for dig og dit nuværende fitnessniveau. 

 

Hvis du starter fra bunden, så begynd med tre 30-minutters træningspas om ugen – selv bare at gå en tur i moderat tempo vil hjælpe med at vænne din krop til at bevæge sig igen. Efterhånden som du bliver stærkere og mere fit, kan du begynde at tilføje flere dage og/eller tid. Og føl ikke, at du skal bruge timer i fitnesscenteret – selv 20-30 minutters intens aktivitet kan gøre en forskel.

Få godt træningstøj og -sko

En af de bedste investeringer, du kan gøre, når du begynder at træne, er træningstøj og -sko af god kvalitet. Det betyder ikke, at du skal ud og købe de dyreste mærker, men at få udstyr, der er behageligt og lavet til at træne, vil gøre en stor forskel på, hvor motiveret du er til at holde fast i det.

 

Hvis dit tøj er ubehageligt, eller du konstant skal justere dine sko, vil det gøre træningen så meget mindre behagelig. Men hvis du har udstyr, som du elsker, og som får dig til at føle dig godt tilpas, vil det være så meget nemmere at komme i fitnesscenteret (eller ud at løbe osv.). Læs mere her for at finde det bedste tøj og sko til din træning.

At holde sig til det

En af de bedste måder at sikre, at du holder dig til din plan, er at finde en træningspartner – en person, der vil træne med dig eller tjekke ind med dig regelmæssigt for at sikre, at du holder dig på sporet. Når det kommer til fitness, er vi ofte vores egne værste kritikere; vi er hurtige til at give op, når vi ikke ser resultater med det samme. Men hvis en anden stoler på, at vi møder op til vores træning eller tjekker ind hos os regelmæssigt, er det meget mere sandsynligt, at vi forbliver engagerede. 

 

En anden måde at forblive motiveret på er ved at sætte små, opnåelige mål undervejs. I stedet for at fokusere på at tabe 30 pund, sæt et mål om at træne tre gange om ugen i tre uger i træk. Når du har opnået dette mål, skal du øge det til fire gange om ugen i fire uger og så videre. At se disse mindre præstationer vil hjælpe med at holde dig motiveret, mens du arbejder hen imod dit ultimative mål. 

 

At komme i form tager tid og engagement, men det er bestemt det værd, når du begynder at se resultater. Nøglen er at finde en fitnessplan, der fungerer for dig, og derefter have disciplinen til at holde fast i den. Find en træningspartner, som kan holde dig ansvarlig og sæt små mål undervejs. Vigtigst af alt – giv ikke op!