Dagene? Tænker du måske. Og ja, der er mange dage i løbet af et år. Der er de helt normale dage fra mandag til søndag i over 50 uger. Det bliver altså sammenlagt til mange forskellige dage. Men der er også forskellige mærkedage at holde øje med. Og dem er der ikke så få af. Hvis du så en komplet liste over dem alle, vil du sikkert kunne huske, at du har hørt dem før. 

Hvorfor er der overhovedet dage?

Ja, dette er noget, du kan få svar på, nu når du har adgang til internettet. Der er naturligvis en årsag til, at mandag hedder mandag, tirsdag hedder tirsdag osv. Vidste du ikke det? Er du blevet nysgerrig? Ja, så er der i hvert fald noget at blive klogere på.

Hvad med mærkedagene i løbet af året?

Og så er der naturligvis de mange, mange mærkedage i løbet af året. Dem er der bestemt ikke få af, og der er altså nok at holde styr på. Ved du fx, hvorfor vi holder Mortens Aften? Der er en helt særlig historie på, som faktisk over tid er blevet genfortalt og er endt op et helt andet sted, hvorfor det faktisk er mærkeligt og helt forkert, at vi spiser and, når vi burde spise gås. Det er en ret sjov historie, der er værd at læse mere om – så kan du også fortælle den til andre, næste gang det er Mortens Aften. Så er der også en dag som Grundlovs Dag, som er noget mere fundamental i vores samfund. Det er en vigtigere historisk dag, der bestemt også kan være god at have styr på. Det er en viden, der skaber en god indsigt i vores samfund, og som generelt siger noget om, hvorfor vi har indrettet os, som vi nu en gang har.