Det kan være svært at blande sig udenom, når man sidder i frisørstolen, men faktisk blander de fleste af os alt for meget. Vi har taget en snak med flere frisører, som fortæller, hvad de ville ønske at du holdt op med, når du sidder i frisørstolen hos dem.

Du starter en stirrekonkurrence med frisøren

Det kan hurtigt blive akavet, især når frisøren er ret tæt på, enten for at klippe pandehår eller farve bryn, for hvor skal vi egentlig kigge hen? Skal man søge øjenkontakt eller bare lukke øjnene – eller hvor skal man egentlig kigge hen? Det er ikke særlig høfligt at stirre på frisøren, så find hellere et andet sted at kigge hen. Hvis det er svært for dig, kan du altid kigge dig selv i øjnene i spejlet, kigge på din telefon eller læse i et blad eller avis.

Du kommer med urealistiske forventninger

Mange af os vælger at medbringe et billede af en af vores yndlingsskuespillere med til frisøren og bede om samme frisure. Det er vel en god måde at vise frisøren, hvad man gerne vil have – men det er det faktisk ikke. Mange af os ender nemlig ofte af den grund med at gå derfra med en lunken følelse, fordi vores forventninger ikke stemmer overens med realiteterne. Vi glemmer nemlig at frisøren kun kan hjælpe med frisuren og ikke ansigtet eller stilen. Det er derfor altid bedre at forventningsafstemme sammen med frisøren, så du ender med at få et resultat, som du rent faktisk bliver glad for.

Du belærer frisøren om, hvordan man klipper

Vores hår betyder meget for os, og fordi vi måske tidligere har oplevet at gå fra salonen uden det resultat, vi håbede på, kan vi somme tider komme til at blande os lidt for meget i frisørens arbejde. Vi skal dog lige huske på at frisøren har en uddannelse og mange års erfaring – og det samme kan vi nok ikke selv lige prale med. Det kan være svært, men det handler om at stole på din frisør og have en god dialog, hvis du gerne vil ende med et godt resultat.

Du puster de afklippede hår væk

Det kan være meget irriterende at sidde i frisørstolen med afklippede hår, der stikker og kilder og med små hår i øjnene og panden, men det er det altså også for frisøren. Hvis du puster det væk, puster du det lige ind i hovedet på frisøren. Det er selvfølgelig i mange tilfælde ren refleks, men prøv at holde dig fra at gøre det, så du ikke ender med at gøre din frisør irriteret.

Du hjælper lidt for meget til, når frisøren vasker dit hår

Vi vil gerne være behjælpelige, når vi sidder i frisørstolen. Mange af os løfter derfor ofte nakken for at lade frisøren komme til. Det behøver vi dog ikke. Det gør det nemlig bare sværere for frisøren at vaske vores hår, fordi vi løfter hovedet væk fra ham/hende. Der er også mange, der ikke lige lader frisøren blive færdig og rejser sig for tidligt, så vi ender med at få vand ned ad nakken og ryggen. Det er jo ikke særlig behageligt, så vent lige, indtil frisøren har lagt håndklædet om håret.

Hvis du bare er lidt mere opmærksom på, hvordan du opfører dig hos frisøren, kan du generelt skabe en bedre stemning – og dermed også et bedre resultat. Det gælder, uanset om du vælger en frisørsalon i Kolding eller København. Det er derfor lige en god idé at tænke dig lidt ekstra om ved dit næste frisørbesøg.