Det er ikke sjovt, hvis tænderne gør ondt. Faktisk kan det give en række ubehageligheder og kropslige komplikationer. Derfor skal man naturligvis forebygge ved at pleje og passe sine tænder efter tandlægens anbefalinger. Vi har talt med vores tandlæge i Greve og Hundige og bringer her en genopfriskning af de almene tandråd.                                                                                                           

Pas på med sukker og søde sager

Mange af os vil kunne huske, hvordan tandlægen have fryseposer hængende med sukkerknalder i. Sukkerknalderne var puttet i, så man kunne se, hvor mange sukkerknalder, der f.eks. var i en cola elle ri en pose vingummibamser. Det havde naturligvis til formål at hjælpe os med at forstå, hvorfor vi ikke skulle drikke så meget cola eller spise så mange søde sager.

Det samme råd gælder også i dag, selvom vi er blevet voksne og frit kan købe alt det slik, som vi har lyst til. Men pas på med det, for det kan være med til at skabe caries, altså huller i tænderne.

Børst tænderne ordentligt

Når man får besked på at man skal børste sine tænder ordentligt, er det lidt en vag beskrivelse. For hvad mener man med ’ordentligt’? Heldigvis findes der råd for dette! Tandlægerne anbefaler, at man børster sine tænder i minimum 2 minutter. På den måde har man tid nok til at børste begge sider af munden, og både for oven og neden.

Tandtråd rimer på godt råd

Det er meget vigtigt, at man husker at bruge tandtråd, når man er færdig med at børste sine tænder. Tandtråden kan komme ind og rense i det mellemrum, hvor tandbørsten ikke kan nå ind. Her gælder det, at man får renset godt ud for at undgå, at skidtet sidder og skaber huller i tænderne – eller giver problemer med dårlige ånde, hvilket er noget, de fleste gerne vil undgå.

Husk desuden at gå regelmæssigt til tandlægen, som kan se på dine tænder og give gode råd til optimal pleje.